Kuoron kuulumisia

 Kuoron treenimesta on  tenholantie 6 Meilahden seurakunnan rasti tilassa. harjoitukset keskiviikkoisin  klo 17.30. jos kuorosjungaus kiinnostaa mene paikalle viideksi niin kuoronjohtaja matti reittamo ehtii haastatella sinua.

___________________________

Kuoro edelleen meggessä slangi ja oodi kimpassa hankkeessa

Oodi keskustakirjastossa järkätään yhteistyössä yhdistyksen ja kirjaston kanssa slangiluentosarja Stadin historiasta kerran kuussa perjantaisin klo 17. Kuoro sjungaa muutamia biisejä ja Esko Vepsä bamlaa.

Kuorolla myös muutamia yksityiskeikkoja ja lisää duunataan jos on tarvetta. Froogaa lisää toimisto@stadinslangi.fi

 

 

Slangikuorosta raikuu

Finlandia-talo, Tuomiokirkko, Kansalaistori, Paavalin kirkko, Vanha kirkko, Kallion kirkko, Ruoholahden halli, Espan lava, Tuomiokirkon portaat ja kapakkakierros, Töölon kirjasto… ja monet muut snygit mestat! Olipa juhlava tuo mennyt vuosi myös Slangikuorolle, välillä tuppas ihan kiireen puolelle, kun kaikkiin näihin pitää kans treenata, joka viikko!  Hyvin jaksettiin kuitenkin painaa läpi koko vuoden proggikset, on meillä vaan hyvä ja innokas jengi! Harva kuoro pääsee tollasiin mestoihin sjungaamaan!

Nyt on menossa kuoron viides toimintavuosi, ei uskois mihin on päästy siitä haparoivasta alusta. Jengihän koottiin niin, että kysyttiin halukkuutta ja intoa lähteä mukaan ja siitä sitten lähettiin kehittymään.

Ja kehitytty on, ihan oikeeks kuoroks. Lauletaan pääsääntösesti kolmi- neliäänistä ohjelmistoa, josta yhä suurempi osa on slangilla. Ja kuoromusiikin klssikoita on myös slanginnettu omaan käyttöön ja jopa ihan omin voimin.

Näin kauden alkupuolella on hyvä funtsii itse kunkin, että oisko tossa mulle jotain? Lauluhan on tutkitusti hyväksi ihmisen ololle ja elämälle, antaa elämyksiä ja uusia kavereita.

Jos yhtään ajattelet että tämä vois olla kliffa harrastus sullekin, ni ota yhteyttä ja katotaaan sitte.

Jos tuntee nuotteja vaikka edes vähänkin, ni siitä on apua. Mutta asenne ja into ratkaisee.

Ketä siellä sjungaa?

Kartotetttiin vähän kuorolaisten entisiä ja nykysiä duuneja ja olipa kirjavaa sakkia! Hommia on tullut tehdyksi monenlaisia: tsuppari, kamreeri, wirkamies, palomies, asfalttimies, toiminnanjohtaja, babysitter, suunnittelija, matkanjohtaja, asiakkuusjohtaja, sentraalisantra, mallinveistäjä, repijä, mikseri, ratikkakuski, lehtori, laivan kapteeni, juurikkaan harventaja, mielisairaanhoitaja, koneenrakentaja, seteleiden lajittelija… Kaikkiaan kyselyssä saatiin n. 70 mielenkiintoista nimikettä, eli osaamista on muussakin kun lauluduunissa.

Vielä värikkäämpi oli lista harrastuksista. Kaikkihan nyt tietenkin harrastaa tätä Slangikuorossa sjungaamista, mutta monella on taustaa myös muissa kuoroissa laulamisesta. Ja harrastukset kertoo että laulajalta riittää tai on riittänyt energiaa myös muuhun mukavaan toimintaan: ooppera, pianonsoitto, runonlausunta, klsssinen baletti, flamenco, akvarellimaalaus, valokuvaus, uinti, pyöräily moottorilla tai ilman, voimistelut ja urheilu eri muodoissaan, golf, laskuvarjohyppy, matkalento, purjehdus, kasvimaa, talvitelttailu, karaoke, muistelu….ja pitkä liuta muita kliffoja jutskia!

Tätä kirjoitettaessa keväällä 2018 kuorossa laulavat seuraavat jäsenet:

Sopraanot

 • Ahrapalo anneli
 • DiSilvestre Kaino
 • Havia Outi
 • Jokinen Arja
 • Laakso Leena
 • Lumén Sari
 • Palmroos Seija
 • Ulaska Riitta

Altot

 • Jaakola Marja
 • Kainulainen Sirpa
 • Linste Raija
 • Roos Riitta
 • Runne Satu
 • Ruoho-Perttula Liisa
 • Soutamo-Leppänen Maaret
 • Tammisto Soile

Tenorit

 • Frisk Jussi
 • Koljonen Eero
 • Nurminen Vesa
 • Piironen Marjo-Kaisa
 • Silvo Veli

Bassot

 • Kuitunen Raimo
 • Leppänen Leo
 • Poutanen Kalevi
 • Solman Lasse
 • Timonen Juhani

Jos yhtään kolahtaa tää kuorosjungaus ni tu tsiigaan vaikka joskus harkkoihin, keskiviikkoisin treenataan Ruskiksella Tenholantie 6 alkaen 17.30.

Kuoron johtaja

Matti Reittamo

050 5991091

Slangikuoron joulun alusaika on kovin työntäyteinen

Joulukuu käynnistyi perinteiseen tapaan snygeimpien keikalla yhdessä huippuartistien kanssa kuten Pepe Willbergin. Solistit sjungas suomeks jonka johdosta kimppabiisit ja kuoron esitykset kuultiin kaikki slangilla.

Sama meno jatkuu lähes jouluaattoon asti kun tulevalla viikolla sjungataan ekaks Suomi100v tunnelmissa Tölikan biblussa 5.12 klo 18.30 ja sitten 6.12 Kantsun talolla klo 15, siellä itse juhla alkaa jo klo 14.

Tuo viikko päättyy 8.12 klo 17.30 Meilahden tsyrkan joulujuhliin Jalavatielle. Juhlat alkavat jo klo 15

Seuraavalla viikolla pyhänä 17.12 ensin yksityistilaisuus klo 11 ja sitten Paavalin tsyrkan snygeimmät klo 15 jonne vapaa pääsy.

Kuorosta kuuluu…

Slangikuoro on nyt toiminut neljä vuotta ja vähän päälle ja vauhti vaan paranee! Jengi on sitoutunutta ja innostunutta oppimaan ja se näkyy ja kuuluu tuloksissa, sointi on kehittynyt huimasti. Tänä keväänä kuorolla oli 26 kokoontumista, joista keikkoja oli lähes kymmenen, sokerina pohjalla esiintymiset SPR:n kokouksissa Kansalaistorilla ja Finlandia-talon lavalla, Paavalin seurakunnan puistomessussa ja tietysti kevätkauden päätapahtumassa Espan lavalla Helsinki-päivänä. Harvalla kuorolla on näin monipuolista ja rikasta keikkailuohjelmaa.
Syksyllä odottavat sitten uudet haasteet, tsyrkkajutut, snygeimmät joulubiisit, Suomi 100 -proggikset ja monet muut kliffat jutut eri mestoissa.
Jos olet aina halunnut laulaa muuallakin kuin kylppärissä, niin funtsipa kuorolaulantaa kivassa jengissä! Varoituksen sana on tietysti paikallaan, jos tälle harrastukselle antaa pikkufingerin niin se voi viedä koko handun. Kuorolaulajan elämähän on pitkä mutta hauska. ”Niin gimis”. Slangi-kuoro on yksi Stadin Slangi ry:n tarjoamista monista harrastus- ja toimintapiireistä. Se on jäsenille maksuton ja talon puolesta saa vielä esiintymisasun yläosan, raitapaidan ja huivin.
Se on oikea kuoro ,jossa lauletaan 3-4 -äänistä musaa, mikä edellyttää tietyn asteista musiikillista osaamista. Kun kuoro perustettiin, joukossa oli vain muutama, joilla oli aiempaa kuorokemusta. Mutta matkalla oppii, jos haluaa. Se on nähty.
Syyskausi alkaa kuorojen kierroksella elokuun 17. ja sitten varsinaiset harkat Ruskeasuon hienoissa harjoitustiloissa 30.8.
Jos homma kiinnostaa, niin otapa yhteyttä!

Matti Reittamo

Slangikuorossa on kliffaa!

Slangikuoro on taas aloittanut syyskauden, jo neljännen! Elokuussa Stadissa oli Juhlaviikkoa, Taiteiden yötä ja alkajaisiksi Kuorojen kierros.  Slangikuoro oli nyt ekaa kertaa messissä. Ekaks sjungattii yhdessä muiden kuorojen kanssa Tuomiokirkon portailla pieni setti, laulajia oli n. 2300 ja kpl 125 kuorosta! Mahtava fiilis ja kliffa tunnelma! Sit lähettii kiertää kapakoita, meillä ohelmassa oli ekaks  ravintola Belge kluuvikadulla ja sit seuraavaks ulkona Kalevankadun kävelyosuudella Manskulta vähän ylöspäin. Kummassakin mestassa vedtttiin oma proggis. Folkka diggas, varsinkin Belgessä  tuvan täyteinen yleisö  innostu ja taputti villinä kun Mikki-hiiri selvis peikon kynisistä! Innostava ja kiva kokemus kuorolaistenkin mielstä, harva pääsee sjungaamaan niin bulissa jengissä!

Syksyllä on taas ohjelmassa vakkariproggikset, 10.10 Slangitsyrkka Aleksis Kiven merkeissä ja paikka on se meille tuttu Kallion tsyrkka, sit joulukuussa snygeimmät joulubiisit parissa mestassa, ja sattumakeikkoja lisäks, kuorolainen ei koskaan tiedä mihin ihme mestaan pääsee sjungaamaan!

Treenit sujuu nyt mahtavissa tiloissa, treenimesta Rasti on Ruskiksella Tenholantiella ja tilaa on vaikka vetää koreografioita. Kahvi/ruokailutilassa vedetään borkat ennen treenejä ja usein on tuoretta pullaa, jos Raija on innostunut leipomaan!

Jos oot kiinnostunut touhusta niin tuu tsiigaamaan vaikka johonkin harkkoihin mukaan, se ei maksa eikä velvoita mihinkään.

Mitä se kuorossa laulaminen sitten oikein tarkoittaa? Sekakuorossa on yleensä neljä ääntä, stemmaa: sopraano, altto, tenori, basso. Funtsi vaikka jotain kielisoitinta, skittaa, maniskaa tai vastaavaa, ni jos sä otat oikeen otteen ja näppäät kaikki kielet soimaan yht’aikaa niin saat kuulla soinnun. Kuorossa on sama juttu, joka stemmaääni vastaa yhtä kieltä ja kun nää eri äänet lauletaan yht’aikaa, niin siitäkin, parhaassa tapauksessa, saadaan aikaan sointuva tulos! Yleensä itse laulu, siis sen melodia, kulkee ylimmän äänen, sopraanon, laulettavana. Muut stemmat joutuu/saa opetella sitten tähän melodiaan sopivan sävelkulun, jonka säveltäjä tai sovittaja on keksinyt. Jos siis ihminen osaa laulaa jonkin laulun, hän voi myös oppia siihen lauluun sovitetun stemman. Toisille tämä on helppoa, toisille teettää enemmän töitä. Yleensä meillä opitaan harkoissa korvakuulolta, mutta jos tutustuu nuotteihin niin stemman oppiminen on vielä helpompaa. Ja kyllä sopraanoillekin on järjestetty duunia, oon koittanu hitata sovituksia, joissa melodia kulkee välillä altossa, välillä miesäänissä ja kaikki saa silloin sooloilla vuoron perään.

Kuorossa laulaminen edellyttää sitoutumista, harkoissa käydään säännöllisesti, mutta se antaa myös paljon: jännittäviä kokemuksia, paikkoja, uusia ystäviä ja ennen kaikkea pitää ihmisen pirteänä ja terveenä. Tämä on tutkittu juttu!

Kuoroharkoissa avoimet ovet 14.10.. Tenholanatie 6, klo 17. Kahvitarjoilu.

Jos olet kiinnostunut aiheesta, jos olet joskus laulanut kuorossa ja haluat taas laulaa, ja  varsinkin jos sisälläsi on pieni sopraano tai tenori niin tule käymään tai ota yhteyttä minuun!

Matti Reittamo

050 5991091

Slangikuoro vauhdissa-Vasikselta Valkkaan

Kuoromme toinen kokonainen toimintavuosi kääntyy lopuilleen ja laulajat ovat saaneet nauttia hyvin ansaitusta joululomasta. Vuosi on ollut aivan uskomaton millä tahansa mittarilla mitattuna:kuoro on ollut koolla 50 kertaa,joista keikkoja on ollut parikymmentä. On laulettu yhdistyksen tilaisuuksissa mm. perinne-ja kaupuginosatapahtumissa,Teurastamossa,Sörkan Kurvissa,Lapinlahden sairaalassa,isoilla lavoilla,tsyrkissa ja ties vaikka missä. Siis kuoro-laulajan elämä ei koskaan ole tylsää, aina on jotain mukavaa tiedossa!  Kokemusta on karttunut keikkailun lisäksi myös koulun penkissä. Suurin osa kuorolaisista osallistui syksyn aikana Paavalin srk:n kanttorin Seppo Välimäen pitämään kuorokouluun, joka on antanut arvokasta apua kuorossa laulamisen perusteisiin ja hienouksiin perehtymisessä. Kuorokoulun uusi lukukausi alkaa taas tammikuussa.

Uusi luku alkaa myös Slangikuoron harjoitusmahdollisuuksista puhuttaessa. Kaksi ja puoli vuotta saimme harjoitella Hertsikassa Siilitiellä, mutta nyt avautui mahdollisuus päästä uusiin ja isompiin tiloihin Ruskeasuolla Meilahden srk:n toimitiloissa. Tilaa on peräti 400 neliötä, osa tästä kahvion puolella! Nyt voimme harjoitella myös koreografioita ihan toisella tapaa kuin ennen. Myös eri äänien kuuluvuus ja erottuvuus paranee, mikä varmasti luo kuorolle entistä paremman soinnin.

Uudet tilat suovat myös mahdollisuuden kasvattaa hieman joukkoamme. Nykyinen 30 laulajan porukkamme on pysynyt hyvin koossa alusta alkaen, vain yksi on joutunut lähtemään pois kun tuli muutto Hämeeseen.  No sellaistakin voi joskus sattua. Mutta siis: jos tunnet vetoa kuorolaulun maailmaan ja haluat mukaan virkistävään ja iloiseen toimintaamme niin otapa yhteyttä minuun! Nyt etsimme laulajia, joilla jo on mielellään kokemusta kuorossa ja eri äänillä, stemmoissa, laulamisessa. Laulamme neliäänisesti, siis sopraanot, altot, tenorit ja bassot, ja sekakuorosovituksia, ja usein myös slangitekstein! Mutta ennen kaikkea ratkaisee asenne, halu sitoutua säännölliseen viikoittaiseen harrastukseen ja itsensä kehittämiseen. Jonkin soittimen hallinta tai nuottien osaaminen on aina plussaa. Kuoroon pyrkiville on äänitesti, jonka läpäisy avaa ovet kuoroon.

Viime aikoina on eri yhteyksissä tuotu esiin kuinka nimenomaan kuorossa, sosiaa-lisessa yhteisössä, laulaminen ja toimiminen tuo elämään iloa ja sisältöä. Kuorolaulajat ovat keskimääräistä onnellisempia ja elävät pitempään! Näin se on.

Matti Reittamo

 

Slangikuoro on nyt toiminut 1,5 vuotta ja sen kunniaksi aloitimme syksyn virallisen kauden komeasti piirakka- ja torttukahveilla harjoitustilassamme Hertisikassa. Nyt meillä on kymmenkunta sopraanoa, kymmenkunta alttoa ja kymmenkunta miestä, eli näin miehisestä näkökulmasta ihan hyvä suhde.. Ja tällä hetkellä ei enää voida sanoa että tuu sjungaamaan mukaan, tila ei kertakaikkiaan riitä harkkapaikassamme. Aina voidaan asiasta tietysti keskustella, jos pyrkijällä on oikein painavia argumentteja esittää. Kuoro laulaa kolmi- ja neliäänisiä sovituksia, mikä tarkoittaa että jonkinasteinen nuottien tuntemus on hyväksi. Tai ainakin halu opiskella aihetta. Ihmeen hyvin porukka onkin sisäistänyt asian, välillä se laulu soi jo ihan hyvin, moniäänisenä! Ja stemmatkin menevät jo aika hyvin muistiin. Intoa kuvaa se että meillä oli jo elokuussa parit keikat, Hagiksen hallia ja sahtikekkereitä. Nyt syksyn mittaan sitten keskitytään kirkollisiin aiheisiin, Kallion tsyrkassa 10.10. kirjallisuusilta, ja sitten snygeimmät joulubiisit joulukuussa: paikkoina Vanha tsyrkka ja Paavali. Vastapainoksi sitten harjoitellaan lauluja Kai täällä jossain krouvi lie, Sörkan ruusu ja Pikku syntinen. Joo, hyvä että on ne tsyrkat siinä myös…
Laulellaan

Matti Reittamo

viiva

YKS KUOROLAINEN FUNTSII…

Saan taas laulaa sydämeni pohjasta.
Stadin Slangin kuorossa on mukava laulaa.
Tosi kiva fiilis ja aina odottaa seuraavia harkkoja.
Ohjelmistoon on valikoitunut tosi nastoja biisejä.
Joka viikkoisissa treeneissä sopraanot, altot, tenorit ja
bassot hiovat taitojansa yhdessä ja erikseen. Nuotteja
seuraamalla ja Slangin kuoron johtajan Matin johdolla
löydämme yhteisen sävelen aika nopeasti.
Harjoittelu on intensiivistä ja harjoitusaika livahtaa
nopeasti uutta ja vanhaa opetellessa.

Otsikko laulaa sydämeni pohjasta juontaa ajatuksesta,
että olen lapsesta saakka rakastanut laulamista.
Lauloin lapsena koulun kuorossa. Muut harrastukseni
veivät toisaalle. Mutta nyt olen taas yksi kuorolainen
stadilaisten kivojen frendien joukossa.

Sanotaan, että laulaminen antaa iloa itselle sekä tietysti
myös kuulijoille.

Tule kuuntelemaan Stadin Slangin kuoron uusia
biiseja kevään eri tilaisuuksiin. Nautitaan yhdessä!

viidennen polven stadilaisfriidu!