Stadin Kundi ja Friidu

ENNAKKOTIEDOTE LEHDISTÖLLE JA MUILLE MEDIOILLE
Julkaisuvapaa 20.5.19 klo 11

Valitseeko juhlavuottaan viettävä Stadin Slangi ry Stadin Kundiksi kirjailijan, muusikon vai tv-julkkiksen? Vai mahdollisesti ihan tavallisen stadilaisen?

Vuoden 2020 Stadin Friidun ehdokkaiden viiden kärki tänä vuonna on Kristiina Halkola, Marianne Heikkilä, Laura Kolbe, Kaija Saariaho ja Aira Samulin. Stadin Kundi ehdokkaiden kärki-viisikko on Erkki Alaja, Henri Alen, Hannu Nurmio, Jaakko Saariluoma ja Juhani Styrman.

Stadin Slangi ry on Suomen suurin kotiseutuyhdistys, joka jakaa vuosittain arvokkaimmat tunnustukset stadilaisesta asenteesta ja aktiivisuudesta. Perinne alkoi 25 vuotta sitten ilman sen kummempia Friidulta tai Kundilta vaadittavia kriteereitä.

Kuka tahansa voi ehdottaa mieleistään stadilaista mutta yhdistyksen hallitus valitsee ehdokkaan vuosittain päätettävien perusteiden  pohjalta.

Palkinto on osunut taustoiltaan ja unelmiltaan kovin erilaisille ihmisille Eva-Riitta Siitosesta Tarja Haloseen, Heikki Harmasta Jussi Raittiseen. Stadin Friidun titteli on myönnetty muun muassa Märta Tikkaselle, Eva Polttilalle, Outi Pakkaselle ja Maija Vilkkumaalle.

Stadin Kundeiksi nimettyjä ovat esimerkiksi  Esko Salminen, Peter Nyman, Pertti Salolainen ja Heikki Harma.

Perinteistä Espan lavalla tapahtuvaa julkistusta ei voida koronan takia järjestää mutta valinnat julkistetaan 12.6 klo 12 kaupungin videoimassa Stadi-päivän lähetyksessä Helsinki kanavalla.

Kysy lisää Stadin Slangi ry:stä

toimisto@stadinslangi.fi   

Marjut Klinga

toiminnanjohtaja

045-186 7238

www.stadinslangi.fi