Slangikuoro kapakoissa

Kuorojen Kierrosta vietetään Helsingissä osana Art goes Kapakka -kaupunkifestivaaliaaina elokuussa. Tänä hienona kesänä me Slangikuorolaiset tapasimme Kaisaniemen puistossa ja harjoittelimme yhdessä 126 muun kuoron kanssa konsertista vastaavan Marjukka Riihimäen johdolla esitettävät laulut. Joitakin niistä olimme harjoitellet jo keväällä Matti Reittamon kanssa. Marjukka loi jo harjoituksissa mahtavan fiiliksen ja monet ohikulkijat pysähtyivät kuuntelemaan lauluamme.

Hienolta tuntui myös harjoitusten jälkeen marssia puistosta Senaatintorille. Tänä vuonna kajautimme jo Aleksilla ”Muista aina liikenteessä” ja monet kadulla kulkijat osallistuivat lauluun. Senaatintorilla asetuimmeTuomiokirkon portaille 2267 laulajan joukkoon.

Yleisöä oli torin täydeltä. Marjukka sai heidätkin mukaan harjoittelemaan taputtamista ja iloa

lisäsi ilmoitus,että konsertin lopuksi myös yleisö laulaa ”Kalliolle kukkulalle”

Tilaisuus aloitettiin Finlandialla ja ainakin itselleni nousi ”pala kurkkuun” niin mahtavalta se kuulosti. Suomen laulu vaikutti samoin. Oman kullan silmät, Sininen ja valkoinen ja Kesäpäivä Kangasalla sujuivat hienosti ja tuntui upealta olla mukana. ”Kalliolle kukkulalle” kruunasi tilaisuuden ja aploodit tietenkin myös.

Yleisön joukossa oli monia Stadin slangin jäseniä. Aunen ja Leenan ja monen muun kanssa vaihdoimme tunnelmia konsertin jälkeen.

Slangi kuoro oli valittu laulamaan kapakkakierrokselle Kauppatorin Altaalle ja ravintola Belgeen.

Tunnelma molemmissa paikoissa oli erinommainen ja onnistuimme yleisön kommenttien mukaan luomaan iloisen ja innostavan fiilingin. Osa kuuntelijoista yhtyi lauluihimme ja se oli mukavaa.

Kaiken kaikkiaan meille kuorolaisille mieltäylentävä päivä ja ilta- Laulaminen on iloinen asia!

Marja Jaakola