Slangikuorosta raikuu

Skrivannu Matti Reittamo

SLANGIKUOROSTA RAIKUU

Finlandia-talo, Tuomiokirkko, Kansalaistori, Paavalin kirkko, Vanha kirkko, Kallion kirkko, Ruoholahden halli, Espan lava, Tuomiokirkon portaat ja kapakkakierros, Töölon kirjasto… ja monet muut snygit mestat! Olipa juhlava tuo mennyt vuosi myös Slangikuorolle, välillä tuppas ihan kiireen puolelle, kun kaikkiin näihin pitää kans treenata, joka viikko!  Hyvin jaksettiin kuitenkin painaa läpi koko vuoden proggikset, on meillä vaan hyvä ja innokas jengi! Harva kuoro pääsee tollasiin mestoihin sjungaamaan!

Nyt on menossa kuoron viides toimintavuosi, ei uskois mihin on päästy siitä haparoivasta alusta. Jengihän koottiin niin, että kysyttiin halukkuutta ja intoa lähteä mukaan ja siitä sitten lähettiin kehittymään.

Ja kehitytty on, ihan oikeeks kuoroks. Lauletaan pääsääntösesti kolmi- neliäänistä ohjelmistoa, josta yhä suurempi osa on slangilla. Ja kuoromusiikin klassikoita on myös slanginnettu omaan käyttöön ja jopa ihan omin voimin.

Näin kauden alkupuolella on hyvä funtsii itse kunkin, että oisko tossa mulle jotain? Lauluhan on tutkitusti hyväksi ihmisen ololle ja elämälle, antaa elämyksiä ja uusia kavereita.

Jos yhtään ajattelet että tämä vois olla kliffa harrastus sullekin, ni ota yhteyttä ja katotaaan sitte.

Jos tuntee nuotteja vaikka edes vähänkin, ni siitä on apua. Mutta asenne ja into ratkaisee.

KETÄ SIELLÄ SJUNGAA?

Kartotetttiin vähän kuorolaisten entisiä ja nykysiä duuneja ja olipa kirjavaa sakkia! Hommia on tullut tehdyksi monenlaisia: tsuppari, kamreeri, wirkamies, palomies, asfalttimies, toiminnanjohtaja, babysitter, suunnittelija, matkanjohtaja, asiakkuusjohtaja, sentraalisantra, mallinveistäjä, repijä, mikseri, ratikkakuski, lehtori, laivan kapteeni, juurikkaan harventaja, mielisairaanhoitaja, koneenrakentaja, seteleiden lajittelija… Kaikkiaan kyselyssä saatiin n. 70 mielenkiintoista nimikettä, eli osaamista on muussakin kun lauluduunissa.

Vielä värikkäämpi oli lista harrastuksista. Kaikkihan nyt tietenkin harrastaa tätä Slangikuorossa sjungaamista, mutta monella on taustaa myös muissa kuoroissa laulamisesta. Ja harrastukset kertoo että laulajalta riittää tai on riittänyt energiaa myös muuhun mukavaan toimintaan: ooppera, pianonsoitto, runonlausunta, klsssinen baletti, flamenco, akvarellimaalaus, valokuvaus, uinti, pyöräily moottorilla tai ilman, voimistelut ja urheilu eri muodoissaan, golf, laskuvarjohyppy, matkalento, purjehdus, kasvimaa, talvitelttailu, karaoke, muistelu….ja pitkä liuta muita kliffoja jutskia!

Tätä kirjoitettaessa keväällä 2018 kuorossa laulavat seuraavat jäsenet:

Sopraanot

 • Ahrapalo anneli
 • DiSilvestre Kaino
 • Havia Outi
 • Jokinen Arja
 • Laakso Leena
 • Lumén Sari
 • Palmroos Seija
 • Ulaska Riitta

Altot

 • Jaakola Marja
 • Kainulainen Sirpa
 • Linste Raija
 • Roos Riitta
 • Runne Satu
 • Ruoho-Perttula Liisa
 • Soutamo-Leppänen Maaret
 • Tammisto Soile

Tenorit

 • Frisk Jussi
 • Koljonen Eero
 • Nurminen Vesa
 • Piironen Marjo-Kaisa
 • Silvo Veli

Bassot

 • Kuitunen Raimo
 • Leppänen Leo
 • Poutanen Kalevi
 • Solman Lasse
 • Timonen Juhani

Jos yhtään kolahtaa tää kuorosjungaus ni tu tsiigaan vaikka joskus harkkoihin, keskiviikkoisin treenataan Ruskiksella Tenholantie 6 alkaen 17.30.

Kuoron johtaja

Matti Reittamo

050 5991091

Artikkeli kategoriassa