Stadin Friidu ja Kundi 2018

Ilmianna tosi stadilainen! Paljasta! Kerro meille! Kuka on Stadin Friidu ja kuka Stadin Kundi vuonna 2018?

Tämä on 23. kerta, kun Suomen suurin kotiseutuyhdistys Stadin Slangi ry valitsee Stadin Friidun ja Stadin Kundin. Tuo palkinto on sinänsä vaatimaton laatta, mutta ajatukseltaan ainutkertainen, itse asiassa arvokkain tunnustus, mikä stadilaisesta asenteesta ja aktiivisuudesta voidaan kellekään myöntää.

Stadin Friiduksi ja Stadin Kundiksi on valittu taustoiltaan, ammateiltaan ja unelmiltaan hyvin erilaisia ihmisiä. Osa heistä on

osoittanut aikaansaamisen paloa ihan tiukkapipoisiksi kuvitelluissa vastuunkantajan rooleissa. Osa on aitoja omien gartsojensa kulkijoita, stydien tunteiden nostattajia, jotka eivät yritä miellyttää kaikkia.

Suurinta osaa heistä voi luonnehtia rennoiksi, reiluiksi, jeesaaviksi ja intohimoisiksi tosi stadilaisiksi. Tosi stadilainen antaa aurinkonsa loistaa, on suorasukainen, suurpiirteinen ja hyvällä tavalla dorka.

Ja mikä slangijengille tärkeää: moni Friidu ja Kundi on ollut stadilaisen perinteen vaalija ja slangin ilosanoman levittäjä.

Valinnassa on usein painotettu stadin slangin osaamista, uudistamista sekä slangin istuttamista kieliympäristöön, jossa yleensä oletetaan käytettävän huoliteltua kirjakieltä.

Tosi stadilaisuus on asenne, joka ei edellytä syntyperäistä helsinkiläisyyttä eikä katkeamatonta asumista Stadissa.

Stadin Friidun ja Stadin Kundin valitsee Stadin Slangi ry:n hallitus

stadilaisten ehdotusten pohjalta. Valinnat julkistetaan aina Helsinki-päivänä 12.6. Espan lavalla.

Nyt: ilmianna ehdokkaasi!

Perustele oma valintasi niin että muutkin vakuuttuvat. Kerro, miksi meidän kaikkien pitäisi olla ylpeitä juuri hänen tekemisistään, kielestään tai asenteistaan? Miksi juuri hän on esimerkillinen tosi stadilainen?

Huolehdi siitä, että ehdotuksesi on Stadin Slangin byroossa 15.4.2018 mennessä: toimisto@stadinslangi.fi tai postitse osoitteessa Hämeentie 67 A, 00550 Helsinki.

 

 

 

Artikkeli kategoriassa