Mun slangitaival

Mun slangitaival

Minä föddasin Kättärillä 31.3.1983.  Kasvoin Vantaan Vaaralassa. Isäni on myös födannut Stadissa ja mutsi on födannut Nurmeksessa.  Tästä syystä himassa ei bamlattu juurikaan slangia. Opin slangin bamlaamisen isovanhemmilla Kuninkaanmäessä. He olivat asuneet lapsuutensa Valkassa. He olivat kumpikin syntyneet 1930.

Me pojanpojat aloitimme kesiksemme Kuninkaanmäessä. Olimme arkipäivät isovanhemmilla hoidossa, jolloin isoisämme opetti puoliksi vahingossa slangia. Hän teki työuransa muurarina. Monesti ihmettelin mitä sana bygga tarkoittaa. Vasta aikuisiällä hiffasin, että se tarkoittaa rakennustyömaata.

Isoisän kanssa puhuessa se oli pitkälti isoisän ohjeistusta mitä me lapsenlapset saadaan tehdä ja mitä ei. Ohjeet tuli välillä slangilla. Omien skolefrendien kanssa olen puhunut pääasiassa yleiskieltä. Nyt aikuisiällä olut on bisse mutta se jää siihen, koska aikuisten slangisanasto on minulla huonosti hallussa.

Valtteri Hellgren

Artikkeli kategoriassa