Slangiteemalla drinkkiskabassa

Slangiteema messissä drinkkiskabassa

Keväällä byrooseen tuli pyyntö jelpata kundia joka aikoi osallistua skabaan missä haetaan toistamiseen Stadille omaa kesädrinkkiä.

Ja tottakai me olimme heti messissä. Jelppaus koski lähinnä matalaäänisen kundin löytämistä joka suostuisi drinkkipalkalla lesaamaan skabaajan slangintaman tekstin.

Kundiksi löytyi kuorostamme Timosen Jussi ja kevään aikana käytävistä esikarsinnoista skabaaja Joni Virta selvitti tiensä finaaliin joka oli toukokuisena tiistai-iltana Teatteri raflassa.

Finaaliin oli selvittänyt tiensä 5 skabaajaa joiden stoorit kulkivat mikä metrolla mikä sporalla ja mikä 50-luvulla ja mikä tässä hetkessä. Käytiin Lintsillä  ja Keskuspuistossa. Dallattiin Kauppatorin rantsussa ja Valkan kahvin tuoksussa.

Dumareita oli 4 kipaletta ja kaikki korostivat kuinka kovatasoinen skaba olikaan.

Joni Virta otti siis teeman lisämausteeksi Stadin oman kielen slangin ja duunasi drinkin kopioiden Vodkaa Komisario Palmu tekstiä slangilla. Jussi Timonen  lesasi tämän Jonin skrivaaman slangitekstin samaan aikaan kun Joni duunasi sitä drinkkiä.

Idea ei syystä tai toisesta innostanut tuomareita. Ainoa maininta tuli skaban kaunein drinkki nimellä.

Voiton vei A21 raflasta Laura Nissinen joka kuljetti tarinassaan dumarit ja yleisön halki Stadin sataman kardemumma lasteista Valkan Meiran kahvipaahtimon tuoksuun ja kaikkeen muuhun siinä välillä. Laura asuu Espoossa mutta oli siitä huolimatta pystynyt vangitsemaan stooriinsa ainakin minulle tutun Stadin.

Messissä olemalla saimme varmaan ihan uutta frendijoukkoa joille aiemmin slangi kielenä tai etenkään yhdistyksenä ei ollut lainkaan tuttu. Bulit tänksit Jussille että heittäydyit messiin ja tietty Jonille että näit slangin merkityksen Helsinki drinkki teemassa.

Marjut Klinga