Juhlavuoden skabojen tuloksia

runoraati työssään -290515Yhdistyksemme järkkäsi kahdenkymmenen toimintavuoden kunniaksi kaksi skabaa: runoskaban ja bamlausskaban. Runoskabaan sai kuka tahansa lähettää kuinka monta runoa vaan joista sitten runoraati Mikko-Olavi Seppälä, Raija Tervomaa ja Heikki Paunonen valitsivat parhaat 3.

Näistä kolmesta laivalla yleisö sai vielä valita oman suosikkinsa ja kerrankin dumarit olivat samaa mieltä slangijengin kanssa eli molempien sarjojen voittajaruno oli Vanha spurgu nimimerkiltä Mur Mur eli Anja Rantamäki. Onnea Anjalle!!

Toiseksi tuli runo Buli-Roballa/ Kai Ekonen ja kolmanneksi Filosoffi/ Riitta Suhonen.

Skabaan lähetettiin kaikkiaan 33 runoa 12 eri runoilijalta.

Kaikki runot tullaan julkaisemaan tulevissa Tsilareissa sekä kotisivuillamme.

Toisen skaban eli bamlauksen osallistujat oli valittu kahdessa eri alkukarsinnassa Talissa toukokuussa ja Ogelissa elokuussa. Vastakkain olivat lopulta Esko Seppä ja Virve Kuutar.

Ensin he vuorollaan bamlasivat 3 minuuttia vapaasta aiheesta. Vepsä ylitti roimasti annetun ajan mutta dumarit Ritva-Kyllikki Kupiainen, Raija Tervomaa ja Kari Varvikko antoivat hänen silti jatkaa;syystä tai toisesta.

Toisena lajina oli bamlata dumareiden valitsemasta aiheesta eli sporasta niin hyvin ja pitkään kuin kykenee. Tämän osan veti Vepsä maaliin ja siten hänestä tuli vuoden 2015 Bamlaaja.

Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistuneille.