Stadin slangi Ässärykmentin patsaalla

sepple

Stadilaisia Valkan ja Herulin kundeja oli runsain määrin mukana toisen maailmansodan melskeissä. Vuoden 1939 yh:ssa kutsuttiin jälleen uusi joukko kohti sotatantereita. Näiltä alueilta koottua nuorukaisjoukkoa alettiin kutsua Ässärykmentiksi.

Olimme saaneet Suomen suurimpana kotiseutu- ja perinneyhdistyksenä kutsun saapua yleisharjoituksen kutsuun liittyvän muistojuhlan tapahtumaan 13.10.14 Alli Tryggin puistoon ns. Ässärinteelle.

Arvostimme kutsua erittäin paljon ja kokosimmekin joukoistamme 5 miehen joukon varabamis Marjatta Salmisen rinnalle  kunnioittamaan tätä arvokasta perinnettä. Paikalla oli veteraanien ja Kaartin jääkärirykmentin lisäksi kaupungin johtoa ja omaisia. Veteraani Keijo Virtamo lauloi  koskettavasti ja kaikkien mielet kääntyivät varmaan poisnukkuneiden ääreen. Etenkin paikalle saapuneiden omaisten joiden yksittäiset ruusut koskettivat melkein enemmän kuin kunniavieraiden juhlaseppeleet.

Stadin slangilaisia oli paikalla Marjatta Salmisen ohella Arno Soisalo,Heikki Orasmaa,Martti Inkinen, Seppo Töyräs ja Klaus Bremer.

Stadin slangilaiset kiittävät isiämme ja heidän isiään kaikesta siitä mitä teitte jotta saimme pidettyä itsenäisen Suomen.