Etusivu

laulelma

viiva

Kaikille mutseille bulit halaukset

Kuluneen viikon aikana on fiilistelty mutsi teemaa oikein kunnolla. Tiistaina olimme sjungaamassa Lapinlahden sairaalassa yhdessä Stadin Friidun Eva-Riitta Siitosen kanssa. Kävimme myös tsekkaamassa vuosi sitten istutetun puun ja hienostihan se siellä kukoisti.Ja perjantaina tietenkin Tuomiokirkko täyttyi stadilaisista jotka olivat tulleet sjungaamaan keväisiä biisejä. Kutsuvieraiden joukkoon saapuivat myös presidentti Halonen puolisoineen ja Stadin kundi Heikki Paunonen sekä Stadin friidu Raija Tervomaa. Sunnuntaina 8.5 käymme vielä kukittamassa Työläisäitipatsaan kello 12 jonne kaikki ovat tervetulleita. Patsas löytyy läheltä Kulttuuritaloa ja Brahenkenttää eli Brahenkadun ja Porvoonkadun kulmauksesta.

Yhdistys toivottaa kaikille mutseille tosi glaiduu sunnuntaita 8.5 oheisella videolla kuultavan Erja Lyytisen puheen ja hänen oman kipaleensa myötä.

Vesa Nuotio ja Mutsin sydän.

 viiva

klinikkaNyt jäsenkortilla saa myös etuja. Yhdistys on pitemmän aikaa kartoittanut yhteistyökumppaneita jotka antaisivat jäsenelle jotain etua. Nyt olemme saaneet ekan yrityksen lähtemään messiin tähän hankkeeseen. BULEVARDIN KLINIKKA os. Bulevardi 22 Helsinki on aito stadilainen perhelekuriasema jolta löytyy niin yleislekureita kuin myös erikoisosaamista. Taatusti kotimainen ja lähellä Sinua hyvien yhteyksien päässä.

Kantsii tsekata jos käytät yksityistä lekuria!!!

Oheisen logon alta avautuu linkki tarjouksiin jotka saat vain meidän jäsenkortilla. Jos sinulla ei vielä ole jäsenkorttia voit tulla sellaisen noutamaan byroosta tai ventata kun Tsilari 03 saapuu jonka takakannessa tämä jäsenkortti on. Muista leikata talteen!!

 

Stadin kundi Heikki Paunonen bamlas slobosanoista

Kaisaniemen tunnelmalliseen raflaan oli saapunut yli 60 innokasta slangilaista. Illan teemana olivat venäläisperäiset sanat ja Paunosen Hekan nyya kniiga ;Sloboa Stadista. Paunosta haastatteli tuttuun tapaansa Kari Varvikko.

kirjan ostajia Heka Paunosen luona. Kuva Mikko Reijola
kirjan ostajia Heka Paunosen luona. Kuva Mikko Reijola

Kari ja Heka aloittivatkin kniigan sisällön läpikäymisen kertomalla alussa kuullusta biisistä Niin gimis on Stadi tarkempia alkuperäistietoja. Biisin sävellys on kuulemma syntynyt jo viime vuosisadan alussa ja juuret löytyvät Venäjältä. Sanat ovat tietty Lehmukselan kynästä.

Illan aikana kuultiin selityksiä niin sotilaallisiin kuin alamaailman sanoihin ja vastattiin myös moniin yleisöstä tulleisiin selityspyyntöihin. Aiheesta olisi riittänyt bamlattavaa vaikka aamuun saakka mutta tasan tunnin kuluttua siirryimme kirjamyynnin puolelle. 50 slangilaista oli varannut kniigan ennakkoon ja valtaosa tuli sitä nyt lunastamaan. Kärsivällisesti jengi jonotti saadakseen Hekan nimmarin ja vaihtaakseen pari sanaa Hekan kanssa.

Slobokniiga tulee myyntiin myös slangibyrooseen kuten Mikko-Olavi Seppälän uutuus iloisesta 20-luvustakin.

 

Marjut Klinga