Etusivu

kundifriide

Espalla päästiin tänään kukittamaan nyyat Stadin Kundi ja Friidu. Puhiksemme Garamin Sami kertoi perusteluista tuhatpäisen yleisön edessä. Valitut apul.kaup.johtaja Pekka Sauri ja näyttelijä Leena Uotila edustavat tosi stadilaisia vaikka Pekka onkin piipahtanut välillä Hämeen puolella. Stadilaiset ovat suvaitsevaista väkeä joten pikaiset piipahdukset sallittakoon.

Espalla jaettiin myös ekan kerran slangipalkinto jonka idean on hallitukselle heittänyt Heikki Paunonen. Palkinnon sai tänä vuonna Emmi Sulander 23-vuotias stadilainen joka on tutkinut Tsilarilehdessä käytettyjä slangisanoja ihan kandityöhön saakka.

Yleisössä nähtiin monia yhdistyksen historian kannalta tärkeitä henkilöitä kuten eka puhis Voitto Sulander, kunniapuhis Lasse Liemola ja myös ex-puhis Harri Saksala monien muiden lisäksi.

myyntiin ”niin gimis” t-paita

paitamalliYhdistys on hankkinut nyyan tuotteen eli Eki Mattsonin suunnitteleman foton pohjalta on duunattu t-paita, joka bungaa 20 egee jäsenille. Paitaa voi hankkia slangibyroosta tai tilaamalla toimisto@stadinslangi.fi

viiva

klinikka

 

Nyt jäsenkortilla saa myös etuja. Yhdistys on pitemmän aikaa kartoittanut yhteistyökumppaneita jotka antaisivat jäsenelle jotain etua. Nyt olemme saaneet ekan yrityksen lähtemään messiin tähän hankkeeseen. BULEVARDIN KLINIKKA os. Bulevardi 22 Helsinki on aito stadilainen perhelekuriasema jolta löytyy niin yleislekureita kuin myös erikoisosaamista. Taatusti kotimainen ja lähellä Sinua hyvien yhteyksien päässä.

Kantsii tsekata jos käytät yksityistä lekuria!!!

Oheisen logon alta avautuu linkki tarjouksiin jotka saat vain meidän jäsenkortilla. Jos sinulla ei vielä ole jäsenkorttia voit tulla sellaisen noutamaan byroosta tai ventata kun Tsilari 03 saapuu jonka takakannessa tämä jäsenkortti on. Muista leikata talteen!!

 

Stadin kundi Heikki Paunonen bamlas slobosanoista

Kaisaniemen tunnelmalliseen raflaan oli saapunut yli 60 innokasta slangilaista. Illan teemana olivat venäläisperäiset sanat ja Paunosen Hekan nyya kniiga ;Sloboa Stadista. Paunosta haastatteli tuttuun tapaansa Kari Varvikko.

kirjan ostajia Heka Paunosen luona. Kuva Mikko Reijola
kirjan ostajia Heka Paunosen luona. Kuva Mikko Reijola

Kari ja Heka aloittivatkin kniigan sisällön läpikäymisen kertomalla alussa kuullusta biisistä Niin gimis on Stadi tarkempia alkuperäistietoja. Biisin sävellys on kuulemma syntynyt jo viime vuosisadan alussa ja juuret löytyvät Venäjältä. Sanat ovat tietty Lehmukselan kynästä.

Illan aikana kuultiin selityksiä niin sotilaallisiin kuin alamaailman sanoihin ja vastattiin myös moniin yleisöstä tulleisiin selityspyyntöihin. Aiheesta olisi riittänyt bamlattavaa vaikka aamuun saakka mutta tasan tunnin kuluttua siirryimme kirjamyynnin puolelle. 50 slangilaista oli varannut kniigan ennakkoon ja valtaosa tuli sitä nyt lunastamaan. Kärsivällisesti jengi jonotti saadakseen Hekan nimmarin ja vaihtaakseen pari sanaa Hekan kanssa.

Slobokniiga tulee myyntiin myös slangibyrooseen kuten Mikko-Olavi Seppälän uutuus iloisesta 20-luvustakin.

 

Marjut Klinga